2020 Google Fotoğraflar Yeni Özellikler Nelerdir?

Google hizmetlerinden biri olan Google Fotoğraflar, makine öğrenimi ile beraber desteklenen bir yapı ile karşınıza geliyor. Yeni bir fotoğraf düzenleme aracı olarak 2 Ekim 2020 itibariyle tanıtımı yapılan bu araçta, Android kullanıcılarına doğrudan kullanım imkanı sunulurken yeni araç, parlaklık, portre efektleri gibi özellikleriyle beraber ilk kullanıcı deneyimini yaşatıyor.

Google tarafından yapılan tanıtım ile beraber akıllı telefon markası Pixel’in yeni modellerini tanıtmasıyla beraber teknoloji severlere duyurusunu yaptı. Bunlarla beraber Nest Audio isimli cihazıyla, Google TV adında yeni bir sistem olan Chromecast arayüzünü tanıtan Google, farklı donanımlara sahip şekilde tüm lansmanı dünyaya açtı.

Elbette lansman bittikten 1 gün sonra bile Google, birçok hizmetleriyle ilgili yeniliklerde de dev şeyler yapmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Google Photos blog gönderisinde Google Fotoğraflar uygulamasının Android sürümü için makine öğrenimi destekli şekilde yeni bir düzenleyici araçlar eklediğini açıkladı.

Google Fotoğraflar ile Fotoğraf Düzenleme Aracı Yenileniyor

 Google Fotoğraflar uygulaması ile birlikte Android sürümünde gelen yeniliklerle beraber Google, fotoğraflarda düzenleme menüsü üzerinde Öneriler seçeneğini getirdi. Bu araç ile beraber fotoğraflarınızı doğrudan Google tarafından düzenlenebilir şekilde ayarlayabilirsiniz. Makine öğrenimi konusunda bu sistem, gerçekten iyi görüntü yakalama noktasında sizlere çok faydalı bir araç olarak dönüşü olacağından emin olabilirsiniz.

Google makine öğrenimi olarak tanımladığı yapay zeka, fotoğraflarda parlaklık düşük görürse otomatik parlaklığı artırmaya gidiyor. Kontrast ayraları ile oynayarak fotoğrafın daha doygun hale gelmesini sağlarken, portre efektleri ile beraber çok daha canlı ve iyi görünüm kazanmasında yardımcı oluyor. Google Fotoğraflar ile beraber tüm bu fotoğraf düzenleme araçlarını en iyi şekilde kullanırken, ortaya iyi görüntü ve kaliteli bir fotoğraf oluşmasını da sizlere sağlıyor. Google’ın önerisiyle yapılan fotoğraflardan memnun kalmazsanız eğer tek dokunuş ile yine eski hale getirebilirsiniz.

Color Pop İle Tanışın

Google Fotoğraflar uygulamasında yer alan bir diğer özellik ise Color Pop oluyor. Fotoğrafların arka planını siyah ya da beyaz yapabilirsiniz. Görüntülerde nesneler ön plana çıkarken, istediğiniz gibi arka planı tamamen karanlık modu olarak değiştirebilirsiniz. Dikkat çekici hale getirilen bu fotoğraflarda, odak renklendirme yapabilirsiniz.

Fotoğraf düzenleme ekranı şık ve modern bir arayüzü ile beraber yeni güncelleme sayesinde Android kullanıcılarına açılıyor. Bu uygulamadaki arayüz, Apple fotoğraf düzenleme ekranına benziyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...