20 Yıl İçerisinde Tarihe Karışacak Olan 5 Teknoloji

Eskiden birileri bize evlerde bilgisayarlar, ceplerde telefonlar, tabletler olacak deselerdi muhtemelen mucize gibi görürdük. Şuanda biri çıkıp Artık cep telefonu yok, cep telefonsuz bir hayat yaşayacaksınız dese hayal bile edemezsiniz değil mi? Şuanda hayatımızda büyük yer edinmiş olan bazı teknolojik cihazlara çok yakın bir gelecekte dönüp bakmayacağız bile. İşte, 20 Yıl İçerisinde Tarihe Karışacak Olan 5 Teknoloji 

1- Uzaktan Kumanda 

Tüm zamanların en büyük başarısı bu olsa gerek. Önceden televizyon izlerken yerimizden kalkıp, televizyonun üzerinde yer alan tuşlardan kanal değişirdik. Sonra uzaktan kumandalar üretildi. Şimdilerde ise kendi kendini bulabilen uzaktan kumanda icat edilmesi harika bir icat olacak gibi. Yakın bir gelecekte uzaktan kumandayı aramak tarihe karışacak.

2- Protez Bacak

Bir kaç yıl önce uzuvların kaybedilmesi yerine kanca takmak anlamına geliyordu. Bu durumda ise hiç ama hiç konforlu ve verimli bir hayat yaşanmıyordu. Tıp ilerledikçe protezler icat edildi. Uzuvlarını kaybedenler için hayat daha kolay hale geldi. Bazı şirketler şuanda tıbbi cihaz olan protezleri geliştirerek adeta sanat eseri yaratmaya çalışıyorlar.

3- Nakit Para ve Kredi Kartı

Banka ve kredi kartlarının giderek yaygınlaşmasından ötürü günümüzde nakit para kullanımı azalmaya başladı. Artık her mağazada yer alan cihazlar nakit para yerine kartla ödemeyi tercih ediyor. Benzer etkinin önümüzdeki dönemlerde daha çok evrilmesi bekleniyor.

4- Anahtarlar

Teknolojinin giderek gelişmesi ve değişmesinden ötürü güvenlik konusunda da büyük avantajlar sağlanmaktadır. Bu noktada en bariz örneklerden biri elbette ev ve otomobillere entegre edilen güvenlik teknolojileri olmuştur. Şu anda mobil uygulamalar vasıtasıyla kapıları kapatma ya da açma gibi işlemler gerçekleştirilmektedir.

5- Kablolu Kulaklık

Akıllı cihazlardaki kablolu şarj sistemi tamamen ortadan kalktı desek yalan olmaz. Şu anda kablolu kulaklıklar çok fazla kullanılıyor olsa da önümüzdeki süreçte tamamen kablosuz kulaklıklar hayatımızı işgal edecek.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...