0 RH Pozitif Ne Yemeli Ne Yememeli?

0 RH Pozitif Ne Yemeli Ne Yememeli?

Kan gruplarına özel olarak oluşturulan beslenme listeleriyle beraber 0 RH pozitif ne yemeli ne yememeli gibi sorular sıkça sorulmaktadır. Özellikle uzaman diyetisyenler tarafından sunulan listelerde en çok yer verilen ve uzak durulması gereken besinlere rastlanmaktadır. Çünkü bu durum fazla kilosu olan ya da dengeli beslenmediği için zorlanan insanlar için önemlidir.

0 RH Pozitif Hangi Besinleri Rahatlıkla Tüketebilir?

Kan grubu 0 RH pozitif olan kişilerin et ve türevlerini tüketmeleri gerekir. Hatta bu konuda oldukça rahat olabilirler. Çünkü et yemeye ve ete oldukça yatkındırlar. Sadece eti değil 0 RH pozitif hangi besinleri rahatlıkla tüketebilir? Diyenler için diğer seçeneklerde mevcuttur. Etin her türlüsünü yani kırmızı et, balık ve koyun eti. Meyve olarak ise erik, vişne, kiraz, kara üzüm, incir, karpuz.

Çay seçenekleri ise yeşil çay, ıhlamur, biberiye, tarhun, zeytin yaprağı, alıç, ayrık otu olabilir. Sebzelerden kara lahana, brokoli, marul, enginar, maydanoz, pazı, sarımsak, turp ve yeşil yapraklı sebzelerdir. Gün içerisinde maden suyu tüketebilirler ve bal da yiyebilirler.

0 RH Pozitif Yememesi Gerekenler Nelerdir?

0 RH pozitif kan grubunda olanların yemesi gereken ve sakıncası bulunmayan ettir. Ancak buna ek olarak 0 RH pozitif yememesi gerekenler vardır. İlk olarak tahıl ürünleri, taneli sebzeler, ekmek, buğday. Buğday yememedeki amaç ise buğdaydaki gluten 0 grubunun kilo vermesini engellemektedir. O yüzden buğday unundan yapılmış gıdalardan uzak durulmalıdır. Süt ürünlerinden, yumurtadan ve özellikle de zeytin yağından uzak durması gerekir.

0 RH Pozitif Kan Grubu İçin Zararlı Yiyecekler

Süt ve süt ürünleri başta olmak üzere buğday ürünleri. Elbette ki bu gıdaların yenilebilecek olanları da vardır. Buğday ve buğday ürünleri, karnabahar, portakal, yer fıstığı, domates salçası, aloevera, siyah çay, kahve, gazlı içecekler de dahildir.

Sağlıklı olan insanlar bu zararlı içecekler eğer ki doğal genetiğiyle oynanmamışsa ara sıra tüketebilir. Bunu yaparken de ölçülü davranmalıdırlar. 0 RH grubundakiler sağlıkları ve beslenme düzenleri için 0 RH pozitif ne yemeli ne yememeli noktalarına dikkat etmelidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...