0 Kan Grubu Olanlar Patates Yiyebilir Mi?

0 Kan Grubu Olanlar Patates Yiyebilir Mi?

0 Kan Grubu Olanlar Patates Yiyebilir Mi? Son zamanların en trend olmuş diyetlerine ve beslenmelerine göre 0 kan grubu olanlar patates yiyebilir mi? Her kan grubunda olduğu gibi 0 kan grubu için de geçerli olan durumlar söz konusudur. Etin bu kadar serbest bırakıldığı kan grubu için patates tam tersi yasaktır. Çünkü hem patateste hem de patlıcanda bulunan lektinler eklemdeki ve çevresindeki dokulara zarar vermektedir.

0 Kan Grubu Olanlar Patates Yiyebilir Mi?

0 Kan Grubu Olanlar Patates Yiyebilir Mi? Belirttiğimiz gibi 0 kan grubu patatesten uzak durmalı ve çok aşırıya kaçmamalıdır. Buna ek olarak 0 kan grubu hangi yiyeceklerden uzak durmalı? Patatesin yanında mantar, kapari, karnabahar, mısır, pırasa, siyah zeytin, hardal, turşu, salatalık, gölevez ve deniz yosunu yaprağı da vardır. Özellikle tüm 0 kan grupları mısırdan kaçınmak zorundadır.

Mısır 0 kan grubu için insülin üretimini etkileyerek diyabete ve obeziteye sebep olmaktadır. Özellikle kilo problemi olanlar yememelidir. Ayrıca aile içinde herhangi birinde diyabet geçmişi olan varsa da mısır yememelidir. 0 kan grubu için oldukça faydalı sebzeler de vardır. Ancak hepsini sınırsızca yemek mümkün değil. Bazıları 0 grubu için sakıncalı bile olabilir. Lahana, karnabahar, Brüksel lahanası gibi sebzeler ölçülü şekilde tüketilmelidir.

0 Kan Grubunun Yiyebileceği Besinler Nelerdir?

0 kan grubu için kara lahana, brokoli ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler rahatlıkla tüketilebilir. Bu sebzelerde K vitamini yer almakta ve 0 kan grubu için önemli ve faydalıdır. Bu sebzelerin en olumlu etkisi ise kan pıhtılaşmasına yardım etmeleridir. 0 kan grubunda pıhtılaşma sorunu olduğu için K vitaminine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle de bu sebzeleri yiyebilirler.

0 Kan Grubu Besinleri

0 kan grubunun yiyebileceği besinler sadece bunlar değildir. Enginar, bamya, soğan, biber, turp, ıspanak, hindiba, yosun, marul, pancar yaprağı, zencefil gibi besinleri de tüketebilirler. 0 kan grubuna sahip olanların sağlıkları ve fiziki durumlarını göz önünde bulundurarak hareket etmelerinde fayda var. Çünkü gerek beslenme alışkanlıkları gerekse de sağlıksal problemleri açısından bu önemlidir. Belirttiğimiz üzere 0 kan grubu olanlar patates yiyebilir mi? sorusunun yanıtı ne yazık ki patatesin bu kan grubu için faydalı olmayışıdır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...